Van slachtoffer van huiselijk geweld naar kunstenares!

 

Mijn naam is Ria James.

Weduwe en moeder van 2 volwassen dochters en oma van drie kleinkinderen. Door van mijn hobby mijn werk te maken heb ik de namen kunstenares en designer naar mezelf toegeëigend. Daarom ben ik nu een trotse onderneemster en eigenaresse van CXI-DESIGN.

Mijn hobby is ontstaan uit de donkerste periode van mijn leven. Op dat moment leiden, ik een teruggetrokken leven, erg op me zelf en stortte al mijn aandacht op de opvoeding van mijn dochters. Ik maakte muziek, hier kon ik mijn emoties in uiten en ook in mijn design en kunstwerken. Zo ontvluchte ik de realiteit en vond hier mijn rust, vrijheid en voelde ik me gelukkig. Ik moest creatief bezig zijn, anders werd ik onrustig en kwamen de muren op me af en ging ik te veel nadenken.

Op een zekere dag besloot ik om alles van me af te schrijven en een boek over mijn leven te maken. Zo begon ik onbewust aan mijn herstel te werken. Ik ging helemaal terug naar mijn kindertijd, de puzzel stukjes begonnen beetje bij beetje in elkaar te passen. Het werd me nu pas duidelijk wat er allemaal in mijn leven had afgespeeld. Ik heb veel gehuild en het deed me veel pijn om het zo terug te lezen.

Ik zag de echte Ria wat ze allemaal doorstaan had. Het leek net een film en ik had medelijden met haar. Het schrijven heeft me veel kracht en energie gegeven en ik kon weer voor het eerst naar me zelf in de spiegel kijken.

Het was nu wel genoeg geweest! Zo wilde ik niet oud worden! Het was nu tijd voor een ander en beter leven! En ik besloot het hoger op te zoeken met wat ik me zelf aangeleerd had zonder diploma's, maar wel met een paar certificaten die ik in tussen behaald had. En besloot om als zzp'er aan de slag te gaan. Ik had niks meer te verliezen dan te winnen. En besloot om aan mijn toekomst te gaan werken.

Al die jaren had ik mezelf voor de gek gehouden! Het niet onder ogen willen zien dat: Ik uit kwam een disfunctioneel gezin kwam (en mijn kinderen onbewust ook zo een leven had gegeven), depressie, PTSS, verlatingsangst, geen waardering, angstig, onbegrip, verstoten, eenzaamheid, slaapprobleem en drank. Altijd een masker op hebben door een dubbel leven, waar door je een geïsoleerd leven leidt met weinig vrienden. Ik voelde me onzeker en dom omdat ik geen diploma's had en beetje dyslexie was. Ik voelde onmacht kwaadheid, om het onrecht wat mijn gezin was aangedaan! Ik voelde me gekwetst, gekleineerd, pijn en vernedering door huiselijk geweld wat ik heb moeten ondergaan. Maar ondanks mijn liefde voor mijn kinderen die me kracht, doorzettingsvermogen en energie gaven om vol te houden.

Door mijn verhaal te schrijven en hobby heb ik een doel en een missie in mijn leven gekregen. Ik wil weer gelukkig worden, en genieten van mijn kinderen en klein kinderen. Door afstand te nemen van mensen en me zelf in de diepe te gooien, heb ik onbewust aan mijn nieuwe toekomst gewerkt. Dankzij mijn huidige vriend en mijn kinderen en sponsoren kan ik nu mijn producten fysiek laten zien en verkopen. Dankzij CXI-Design kom ik weer contact met mensen, en nieuwe uitdagingen. Door mijn verhaal op papier te zetten heb ik me zelf beter kunnen helpen en heb geleerd om er over te praten wat me erg goed help en daar iets mee wil gaan doen. Mijn nieuwe leven is begonnen.

Wil jij ook je verhaal met ons delen?

Stuur dan je verhaal naar: thekeytobesafe@hotmail.com